Musicals, Theater & Musicals

Extra voorstellingen: ‘La Cage aux folles’

La Cage Aux Folles Large

Broadway’s populairste musicalkomedie

Op 16 oktober ging de Broadway klassieker La Cage Aux Folles in première. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

De cast

Regisseur Stany Crets wist een indrukwekkende cast te verzamelen. De legendarische Albin/Zaza wordt gespeeld door Koen Crucke. Koen Van Impe speelt Georges. Maar ook Greet Rouffaer, Daisy Thys, Manou Kersting, Matthew Michel en Helle Vanderheyden staan op de scène. Er is een live-orkest en een ensemble van 11 geweldige dansers.

“Ik ken hem als meneer Alberto, maar deze prestatie overtreft alles. De rol van Albin is op zijn lijf geschreven.”

Sien Wynants

Laurenz Hoorelbeke, Baptiste Vuylsteke, Kenny Verelst, Yannick Dijck, Rowan Kievits, Bart Aerts en Jervin Weckx zijn de Cagelles. Sofie De Schryver, Oonagh Jacobs, Jens Sauvillier en Floris Devooght vervolledigen deze indrukwekkende cast.

“Koen Van Impe steelt de show.”

Guy Van Vliet, Gazet Van Antwerpen

Het verhaal

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. ‘La Cage Aux Folles’ heeft een roemruchte geschiedenis, en werd zelfs verfilmd als ‘The Birdcage’ met onder andere Robin Williams en Gene Hackman.

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Koen Van Impe) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

“Dit hebben we in Vlaanderen al lang niet meer gezien.”

Ilse La Monaca

Volg & deel ons op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial