Eerste beelden van “Sinterklaas en de Wakkere Nachten”

Sint en wakkere nachten

Nu is alles nog rustig. Maar wacht tot de blaadjes van de bomen vallen !

Half april startten de opnames van de tweede Sinterklaas-film van Ketnet en Sylvester; Sinterklaas en de Wakkere Nachten.  De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen.  De film is momenteel in post-productie en zal te zien zijn in de zalen vanaf 24 oktober. Hieronder kan u alvast de eerste beelden bekijken.

Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

Hoe dat verder afloopt, zie je dit najaar in Sinterklaas en de Wakkere Nachten.

De film kwam tot stand met de medewerking van Jan DecleirPieter EmbrechtsFrans Van der AaLucas Van den EyndeEls DottermansWarre BorgmansAdriaan Van den HoofJonas Van GeelEvelien BosmansKarlijn Sileghem en vele anderen.

Sinterklaas en de Wakkere Nachten is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.